Näin syntyy Facebook-hitti ja muita ihania onnistumisia viime viikoilta

Yleensä tapohini ei kuulu kehuskella saavutuksiani tai lesoilla (maailman mahtavimmasta) työstäni. Mutta nyt on vähän pakko, sen verran hyvä fiiis näistä parista ensimmäisestä viikosta jalkapallon MM-kisatoimituksessa Ylellä.

Työnkuvaani kuuluu toimittamisen ja Areena-klippien leikkaamisen lisäksi Yle Urheilun sosiaalisen median kanavien ylläpitäminen. Olimme toimituksessa vitsinä heitelleet jonkin aikaa MM-pelaajien kaksoisolentoja. Olin muutaman päivän näitä listannut ylös ja miettinyt, miten saisimme somessa pöhinää aiheen ympärille.

Jostain kohtalon heitosta eräs seuraajamme pisti Yle Urheilun Facebook-sivujen inboxiin tekemänsä meemin Messin ja Cisse Häkkisen yhdennäköisyydestä. Sain luvan jakaa meemin sivuillamme ja siitä se ajatus sitten lähti. Lopputuloksena MM-kisojen ajan ehdottomasti suosituin ja jaetuin tilapäivitys: 265 jakoa ja yli 1 000 tykkäystä muutamassa päivässä. Ei huono!

Koska minulta on (ainakaan vielä) turha odottaa mitään viiltävää pelianalyysia tai asiantuntevaa kommentointia itse MM-peleistä, olen keskittynyt vähän kevyempiin, mutta kuitenkin MM-kisoja vahvasti sivuaviin aiheisiin. Viime viikon alussa päätin alkaa keräämään EPA-kuvapalvelusta mieleenpaivumpia kuvia ja tein niistä muutaman kuvagallerian kisojen kohokohdista ja hassuista kuvista, joita pitkin viikkoa keräsin.

Suuria tunteita ja karvaita pettymyksiä – MM-kisojen ensimmäisten viikkojen tähtihetket kuvina

Kuin kaksi marjaa – tässä MM-kisapelaajien kaksoisolennot

Viuhahtaja, tulista tangoa ja painovoimattomuutta – viikon hauskimmat MM-kisakuvat

Olen myös jatkanut 10-paikan julkkishaastattelujen pohjalta tehtyjen juttujen kirjoittamista. Ensiksi osion toinen juontaja, Tero Karhu tuli luokseni ja kehaisi juttujen otetta ja taitoani tiivistää haastatteluista oleellinen. Päivä tämän jälkeen osion toinen juontaja Kaj Kunnas hihkaisi niin ollen juttujeni olevan erinomaisia. Kainona tytsynä vähän nousi puna poskille kehuista, mutta hymy oli herkässä tuon päivän. Tässä esimerkkejä niistä jutuista. EDIT: Pakko vielä lisätä tänään torstaina 26. heinäkuuta saamani kehut Kajtsulta Annika Damströmistä kertovasta jutusta, jonka otsikkoa hän ylisti maasta taivaisiin ja mainitsi jutun olleen aamulla uutisten viidenneksi luetuin juttu.

Koomikko Lotta Backlund: Jalkapallo on maailman parasta viihdettä

Teppo Airaksinen: Olen elokuvaohjaajana enemmän Antti Muurinen kuin Alex Ferguson

Televisioinsertteihin pohjautuvat jutut syntyvät nopeasti, mutta on niissäkin omat haasteensa – otsikoinnin vetävyys ja lihan saaminen juttujen luiden ympärille nyt ainakin. Vaaratilanteet-videojuttu olisi esimerkiksi ehkä ollut liian gorea, ellei siihen olisi saanut asiantuntijan kommentteja mukaan.

Ei herkimmille – katso MM-kisojen pahimmat vaaratilanteet

Kamerunin joukkuehenki, Pepen tervehdys ja juontajan jäätyminen – katso MM-kisojen oudoimmat hetket

Enkä vissiin pomojenkaan mielestä ihan hirveän huonosti ole tehtävistäni suoriutunut, jatkoa työpestille kun seuraa yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s