Kävijäluvut nelinkertaisiksi ja lähes miljoonan tavoittavuus FB:ssä: Saavutukseni Novalla osa 1

Tässä äitiyslomalla ei juurikaan ole ollut aikaa kirjoitella blogia, joten on myös jäänyt kertaamatta mitä kaikkea ehdin saada aikaiseksi Novalla marraskuusta helmikuuhun. Aikamoista muutosta saatiin aikaiseksi kovalla työllä ja ennen kaikkea kovalla tiimillä! Kertaan tässä nyt suurimpia saavutuksia ja hävyttömästi otan palan glooriasta itselleni. Koska joo, kyllä siitä myös iso kiitos kuuluu minulle.

Aloitin Novan netissä marraskuun alussa. Nova oli tuolloin saamassa oman palkkinsa mtv.fi-sivuille, jonne haluttiin sisältöä, joka ei muualle Maikkarin sivustolla sovi. Tilaukseen tulivat some-ilmiöt, hauskat videot, meemit, populaarikulttuuri ja ajankohtaisiin tapahtumiin ja puheenaiheisiin tarttuminen hauskalla ja fiksulla tavalla. Tämähän minulle passasi, sillä elän somessa lähes koko hereilläoloaikani ja rakastan meemien kyhäiyä ja kissavideoille naureskelua.

Netin kävijäluvut olivat ennen tuloani pyörineet noin 60 000 viikkokävijän (Google Analytics) hujakoilla. Muutaman kerran kävijäluvut olivat koko vuoden 2015 aikana ylittäneet 100 000, mutta ihan vain muutaman kerran. PIkkuhiljaa aloitettuani kävijäluvut nousivat viikko viikolta kymmenillä tuhansilla ja jo kolmantena työviikkonani ylitimme 100 000 kävijän määrän (uniikit käyttäjät). Tämän jälkeen nousu oli jo räjähdysmäistä. Samalla, kun saimme Maikkari-palkin joulukuussa, saimme myös muutaman lisäkategorian Amppareissa (ampparit.com-sivusto, joka kerää monen median uutiset eri kategorioiden alle). Kävijäluvut pompsahtivat näiden ja meidän tiimin (ja minun) ansiosta jouluviikolla peräti 180 000:een!

Luvut pysyivät tasaisesti viikosta toiseen 150 000 kävijän hujakoilla, mikä vähän harmitti minua. Nimittäin, ekana työpäivänäni minut esiteltiin työporukalle kokouksessa. ”Tässä on Maria. Maria sanoi nostavansa meidän viikkokävijäluvut 200 000:een. Se olisikin sitten yli kolminkertainen määrä tämänhetkisiin verrattuna”. Tätä seurasi pientä hymähtelyä ja epäuskoista kröhintää. No, melkein kolme kuukautta siihen meni, mutta tulihan se sieltä!

Näyttökuva 2015-01-25 kello 22.50.26

Ja eikä vain kolminkertainen, vaan yli nelinkertainen määrä lokakuun lukuihin verrattuna! Muutama hittijuttu ja telkkarissakin pyörinyt Emma Gaala -skaba tosiaan nostivat Novan kävijäluvut lokakuisesta 60 000 tammikuiseen 240 000. Kyllä tässä oli hatunnoston paikka! Kirjoitin tuona viikkona kolme hittijuttua, joilla kaikilla oli yli 10 000 klikkausta. Suurin hitti oli juttu Frendit-mysteeristä (Suurin Frendit-mysteeri ratkesi viimein – miksei tätä tullut huomanneeksi?), jolle tuli lähes 80 000 klikkausta. Toiseksi suurin oli juttu ”Näkövammainen vauva näki äitinsä ensimmäistä kertaa – katso liikuttava video” ja kolmanneksi ”Mies jätti tyttöystävän huomioimatta ottelukatsomossa – vierustoveri nappasi naisen suuteloon”.

Tässä vielä 1.11.2014-13.2.2015 10 suosituimpaa juttua. Arvaatko, montako niistä on minun kirjoittamia? No kaikki paitsi Vapun reseptit!

Näyttökuva 2015-07-08 kello 22.16.01

Myös somessa alkoi pöhistä vähän eri tahtiin sen jälkeen, kun tulin kuvioihin. Tässä esimerkiksi ote julkaisun kattavuudesta tammikuulta. Kattavuus normaaliviikolla satojatuhansia pienempi.

Näyttökuva 2015-01-25 kello 23.01.13

Että juu, ihan tyytyväinen olen omiin… Anteeksi, Novan saavutuksiin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s