Yhteiskunta

Jussi muutti konttiin – tässäkö ratkaisu opiskelijoiden asuntopulaan?
Helsingissä opiskelija-asuntoihin on pahimmillaan yli 7 000 opiskelijan jono. Konttiasunnot voisivat tarjota kodin jopa tuhannelle. Jussi Nuortimo muutti Helsingin valtiotieteellisen tiedekunnan pihalla kököttävään, 23,5 neliön kokoiseen entiseen merikonttiin reiluksi neljäksi viikoksi.

rahat_620Näin törkeästi nuoren työntekijän työehtoja voidaan polkea – Kaisa kolme vuotta kassalla ilman sopimusta
Kaisa työskenteli franchising-liikkeessä kolme vuotta suullisella sopimuksella ennen kirjallisen sopimuksen saamista. Palkkaa maksettiin jatkuvasti alle TES:n eikä lomarahoja kertynyt penniäkään. Ammattiliiton mukaan tapaus ei ole mitenkään harvinainen.

pussyriotVenäläinen toimittaja: Pussy Riotin vangitseminen oli Putinin henkilökohtainen kosto
Arvostetun brittilehti The Guardianin kirjeenvaihtaja Luke Harding, kolumnisti Antti Rautiainen ja toimittaja Oksana Tselyseva keskustelivat Helsingin Kirjamessuilla muun muassa Pussy Riot -ilmiöstä. Suomessa nykyisin asuvan, Venäjältä karkoitetun aktivisti-punkkari DJ Stalingradin oli myös tarkoitus puhua tilaisuudessa. Mies kuitenkin jäi lomamatkallaan Espanjan poliisin haltuun.

T-shirt-Vector

Suomalaistoimittaja jäljitti kympin maksaneen t-paidan tehtaan – tuntipalkka 20 senttiä
YleX Etusivun vieraana kävi ulkomaantoimittaja Heikki Aittokoski, joka jäljitti kirjassaan Narrien laiva Seppälästä kympillä ostamansa paidan valmistaneen tehtaan. Aittokoski löysi tehtaan Bangladeshista, jossa tekstiilityöläisen tuntipalkka on 20 senttiä tunnissa.

rmnmd-logo-amnesty-2560x1600Amnestyn toiminnanjohtaja: Hyväntekeväisyysjärjestöjen pitäisi ottaa neutraalimpi asema
Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin pitkäaikaisen Suomen toiminnanjohtaja Frank Johanssonin mielestä hyväntekeväisyysjärjestöjen tulisi ennemmin tukea ja vahvistaa ihmisoikeuspuolustajia ympäri maailmaa, kuin esittäytyä itse pelastajina.

P1010012Transpoika Lauri ei osannut kasvaa naiseksi
Lauri Punamäki syntyi tytöksi, mutta ei tunne olevansa nainen. Punamäen tunne omasta sukupuolesta ei vastaa hänen kehoaan. Hän tietää varmasti, ettei ole nainen, muttei koe myöskään voimakasta miehisyyden tunnetta. Millaista on kokea sukupuoliristiriitaa?

Evira ei tyrmää ötökkäruokia: Hyönteisissä on potentiaalia uudeksi elintarvikkeiden raaka-aineeksi
Ötököiden elintarvikekäytöstä on pöhisty pitkään. YK:n mukaan proteiinipitoinen ja ympäristöystävällinen ötökkäruoka voisi jopa olla ratkaisu maapallon ravinto-ongelmaan. Suomessa sirkkanugetteja tai jauhomatopihvejä kuitenkin nähdään kaupoissa vasta, kun EU:n tämänhetkinen uuselintarvikkeita koskeva asetus muuttuu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s