Ympäristö

sonjaSonja Hyppänen – suoran toiminnan valaanpelastusta maailman merillä
Suomalainen Sea Shepherd -aktivisti Sonja Hyppänen piipahti keväällä Suomessa, kun hän oli kiertänyt maailman meriä lähestulkoon kaksi vuotta mertensuojelujärjestön aluksella.

ilkeaParas vastamainos valittiin – piikkejä Ikean ja McDonald’sin mainoskupliin
Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa järjestetty Mainoskupla-vastamainoskilpailu valitsi tänä vuonna parhaaksi vastamainokseksi työryhmä Mambaliiton Ilkeä – Pannaan halvalla -videotyö. Vastamainos kritisoi hivenen ronskilla kielenkäytöllä höystettynä ruotsalaisen huonekalujätin alhaisia tuntipalkkoja kehitysmaissa.

greenpeacearcticsunrisealusGreenpeace aktivistien vangitsemisesta: Se oli merioikeuden vastainen teko
Greenpeacen aktivistiryhmä järjesti viime viikolla protestin Venäjällä arktista öljynporausta vastaan. Aktivistien joukossa oli myös yksi suomalainen. Greenpeacen mukaan tapauksen saama julkisuus on tärkeää, mutta se ei ole itseisarvo. Tapaus herättää Laakson mukaan myös laajemman kysymyksen merioikeudesta.

docventuresDocventures-kaksikko otti haasteen vastaan – ei lihaa eikä autoilua
Ympäristöasiantuntija Leo Stranius haastoi Docventures-kaksikon Luonto-Liiton ilmastolupaus-kampanjan hengessä tekemään ison muutoksen elintavoissaan. Miehet ottivat haasteen vastaan – Riku lupaa elää kuukauden kasvisruokavaliolla, Tunna puolestaan suostuu luopumaan kuukaudeksi yksityisautoilusta.

Pääkirjoitus: Tilastojen monta luontoapuu
Nuorten Luonto rakentuu joka numerossaan jonkin teeman ympärille, tällä kertaa energian. Olemme aikaisemmin käsitelleet energia-aiheita Virtaa! -teemanumerossamme vuonna 2012 ja neljässä vuodessahan energiatuotanto on ehtinyt ottaa hurjia harppauksia. Tai hetkinen, onko?

Roskisnalle Turun Sanomat(Ensimmäinen ikinä julkaistu juttuni – Turun Sanomat 10.2.2007)
Roskisnalle ei ole talviunilla
Roskisnalle ei hyväksynyt kohtaloaan sekajätteen joukkoon hylättynä leluna, vaan kömpi ylös roskiksesta, korjasi itsensä ja toimii nyt kierrätyksen puolestapuhujana. Kuusi vuotta sitten Perniön kierrätyskeskuksesta lähtenyt idea on poikinut lukuisia esiintymisiä tarhoissa ja ala-asteilla, sekä erilaisissa ympäristötempauksissa eri puolilla maata.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s